Tips & info

Tips en info

Artikel

Vlees en het effect op de gezondheid

Gevarieerde voeding is belangrijk. Dat weten we nu wel. Fruit, groenten, peulvruchten, zaden, noten, het liefst allemaal biologisch, voldoende water etc. vormen de basis voor een gezond lichaam. Ook een goede nachtrust en voldoende beweging dragen hun steentje bij. Maar dat vlees òòk veel invloed heeft op onze gezondheid én onze omgeving, daar zijn helaas nog steeds weinig mensen zich van bewust.

Artikel

Kanker & emoties, lichaam & geest

Er ziin heel wat uitdrukkingen die het verband aangeven tussen lichaam en emoties: ik heb een krop in de keel, het ligt op mijn lever, zij bloost er van,… AI deze lichamelijke reacties ontstaan uit emoties die een uitdrukking zijn van de relatie tussen het fysieke lichaam en het gevoel, de ziel of de geest zoals
u het wilt. Nochtans fronsen veel mensen hun wenkbrauwen bij het idee dat onverwerkte emoties
aanleiding kunnen geven van veel intermenselijke conflicten en fysieke gezondheidsklachten.

Artikel

Gezondheid en Salvestrolen

Salvestrolen zijn fytonutriënten die terug te vinden kunnen zijn in een aantal planten die deel uitmaken van ons dagelijks dieet. Er zijn er waarschijnlijk niet meer dan 50 en ze zijn in 2003, na een studie van meer dan 15 jaar, ontdekt in een universiteit in Engeland (door prof. Gerry Potter en prof. Dan Burke). De studies als voedingssupplement zijn al 5 jaar bezig.